Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Pages

ГОРЕЩО

latest

Как да разрешим финансовите проблеми у дома

Независимо колко добре подготвени сте за непредвидени ситуации и затруднения с парите, финансовите проблеми могат да се случат на всеки. Дал...

Независимо колко добре подготвени сте за непредвидени ситуации и затруднения с парите, финансовите проблеми могат да се случат на всеки. Дали сте останали без работа, имате нужда от лечение или други непредвидени обстоятелства са ви сполетяли – трябва да измислите бързо и удачно решение за неотложните сметки и други разходи.

Но как да се справите с финансовите кризи вкъщи?

Кои са рисковете от вземане на пари на заем от частни лица?

Често хората прибягват до услуги от частни лица. Дали обаче това е най-добрата възможност?

Ако бюджетът ви е недостатъчен, заплатата е малка, а сметките – големи, спешните кредитори, в лицето на лихварите, се явяват удачна възможност. Този вариант за разрешаване на парични проблеми обаче не е толкова изгоден, колкото изглежда на пръв поглед.

За сметка на банковите и небанковите институции, които следват законови норми и действат съгласно договори, при лихварите стриктни условия и легитимност отсъства. Избирайки тях, е възможно финансовите ви проблеми дори да се увеличат. Често лихварите предлагат повече възможности за получаване на средства от легитимните кредитори, но лихвите могат да бъдат много големи, а при некоректно погасяване – могат дори да настъпят физически и психически посегателства към вас.

Когато искате да решите ситуацията с недостиг на пари  чрез отпускане на средства от частни лица, вие нямате никаква застраховка за последващи неблагоприятни въздействия.

Прочети тук повече за рисковете от тези действия, споделени от Кеш Кредит.

Съвети от Cashcredit.bg за разрешаване на финансовите проблеми вкъщи

Освен прибягването към заем от частни лица, съществуват още много и по-удачни начини за справяне с този тип непредвидени ситуации. Част от тях, са:

  1. Планиране и спестяване
    Един от най-добрите методи за справяне с недостига на финанси, е правилното планиране на бюджета и съсредоточаването му по правилните направления. Когато фокусирате парите си само към неотложни плащания, може да спестите значителна сума. Това обаче е много трудна задача, особено по време на криза.

  2. Получаване на бърз кредит
    Когато нямате спестени средства, но имате нарастващи финансови проблеми, бързите кредити от банкови и небанкови институции са възможност, която може да обмислите. Все по-лесно е кандидатстването и одобрението по тях, което може да се извърши изцяло онлайн.

Това са част от най-подходящите начини за покриване на паричните нужди в едно домакинство.


No comments